Zondag 9 januari: Theatervoorstelling “The 39 Steps” in Antwerpen

Op 9 januari trekken we naar het Noordteater in Antwerpen voor de thriller “The 39 Steps”.

“The 39 Steps” is een verbluffend leuke toneelbewerking van de gelijknamige film van Alfred Hitchcock uit 1935, over een man die ongewild betrokken geraakt bij duistere spionage-praktijken.
We volgen Richard Hannay, de knappe held tegen wil en dank, op zijn chaotische vlucht van een schouwburg in London, tot op de Schotse Hooglanden en terug.
Terwijl de liefde zijn pad kruist wordt hij onterecht beschuldigd van moord, raakt hij verstrikt in een web vol intriges en wil hij – door zelf de echte dader te vinden – zijn onschuld bewijzen.

Slechts vier acteurs spelen alle rollen. Buiten Hannay, die als hoofdpersonage het ganse stuk zichzelf blijft, geven de drie anderen gestalte aan zowat 139 personages.
Samen met het ingenieuze decor zorgt dat voor een hilarisch tempo, geestige one-liners en verrassend filmische beelden.
Een grappige en nostalgische terugkijk op een vervlogen tijd van Britse stoomtreinen, gentlemen met pijp, whisky met soda, Bobby’s, bolhoeden en bloedmooie, maar verraderlijke spionnes en slinkse dubbelagenten.

We trekken op eigen kracht naar Antwerpen en ontmoeten elkaar om 14u45 aan de ingang van het theater.
Daar worden de tickets (genummerde plaatsen) overhandigd.
De voorstelling start om 15 uur.
Na afloop gaan we samen iets drinken in de cafetaria ter plaatse.

Het Noordteater ligt in hartje Antwerpen (Sint-Nicolaasplaats 6, 2000 Antwerpen), een klein binnenpleintje vlakbij de hoek van de Lange-Nieuwstraat en de Sint-Katelijnevest, op ongeveer een kwartiertje stappen van het Centraal Station.
In de bevestigingsbrief mag je meer details verwachten over de bereikbaarheid incl. de uurregeling van de trein vanuit Leuven.

De inschrijvingsprijs bedraagt 15 EUR, incl. het drankje achteraf.
Inschrijven kan tot 15 december via het inschrijvingsformulier.
Voor deze activiteit is het aantal deelnemers beperkt, en is je inschrijving definitief na betaling.


Terug naar overzicht