Kriterion logo Dé kring
voor
cultuur-
liefhebbers
cultuurbanner
Welkom op de website van Kriterion

WIE ZIJN WIJ? Kriterion is in 1966 ontstaan als culturele kring van de personeelsleden van Boerenbond en zijn verschillende socioculturele en commerciële afdelingen.
Na de fusie van KBC (in 1998) en andere reorganisaties (AVEVE, Acerta,...) bleef Kriterion op eigen kracht en met eigen middelen al 20 jaar verder werken, zodat er meer dan 50 op de teller staat.
Iedereen die houdt van cultuur (in de brede zin) is bij ons welkom, want de vereniging heeft als doel een brede waaier aan culturele activiteiten aan haar leden aan te bieden.
WIL JE MEEDOEN? Men wordt lid door het betalen van een jaarlijkse bijdrage. Leden die hun correspondentie wensen te ontvangen via e-mail, betalen 8 EUR. Leden die hun correspondentie per post willen ontvangen, betalen 10 EUR.
Een werkjaar loopt telkens van 1 september tot 1 september en omvat een tiental activiteiten, gespreid over het jaar.
WAT DOEN WE? Wij trachten kort op de bal te spelen en volgen de culturele actualiteit op de voet: gelegenheidstentoonstellingen en tijdelijke evenementen in de culturele sector nemen we indien mogelijk in ons programma op, naast de blijvers.
We kopen vaak maanden tevoren een aantal tickets; anders vissen we achter het net!
De activiteiten zorgen dus voor variatie en grondige info (professionele Nederlandstalige gidsen) en zijn beperkt in tijd (max. 1 dag).
Wij beleven in groepsverband culturele activiteiten die we individueel waarschijnlijk nooit zouden meemaken, die bovendien betaalbaar zijn (met dank aan de groepskortingen) en houden er vaak nieuwe vrienden aan over. Een drievoudig positief groepseffect!
CONCREET PROGRAMMA Tijdens de zomer organiseren we daguitstappen of thematische wandelingen in Vlaanderen en directe omgeving; in de winterperiode nemen we deel aan theatervoorstellingen, luisterlezingen of muzikale activiteiten.
In januari of februari houden we jaarlijks onze Algemene Vergadering, die we afsluiten met een receptie – exclusief voor onze leden.
Traditioneel organiseren we tijdens de kerstvakantie ook een deelname aan een kindertheater (doelgroep 4 – 12 jaar). In dit geval zijn niet enkel de kinderen en/of de kleinkinderen van onze leden welkom, maar ook hun vriendjes of vriendinnetjes.
ONZE COMMUNICATIE Onze activiteiten worden aangekondigd via een 5-tal circulaires per jaar en staan open voor alle leden en hun inwonende gezinsleden.
Dit betekent dat het lidmaatschap feitelijk geldt per gezin. We maken er ook geen probleem van als er occasioneel een ander familielid (niet inwonend) deelneemt, of een collega, een vriend, een buur, ...
Ben je ingeschreven voor een activiteit, dan krijg je minstens een week ervoor nog een bevestigingsmail of -brief met de laatste concrete afspraken.
WIE DOET WAT? Het bestuur bestaat uit enthousiaste vrijwilligers-met-ervaring, die de werking plannen en evalueren.
Wegens ons degelijk programma krijgen we erkenning en subsidies van de Leuvense cultuurraad (afdeling vorming).
JOUW INBRENG IN KRITERION Jouw suggesties, bedenkingen en concrete voorstellen zijn welkom via het contactformulier.
Lid worden kan via het aansluitingsformulier en de betaling van je bijdrage (8 of 10 EUR) met vermelding: ‘Lidmaatschap Kriterion’ (en je e-mailadres – als je 8 EUR betaalt).
ONS ADRES EN REKENINGNUMMER Diestsevest 40, 3000 Leuven of kriterion@telenet.be
Rekeningnummer voor ledenbijdrage: BE77 7390 0930 6442 op naam van Kriterion, Leuven.

Lees hier onze privacyverklaring